Teamleider Digitale Informatievoorziening (DI) | Den Haag

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0714
Startdatum:
01-02-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28 Dec 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar een Teamleider Digitale Informatievoorziening (DI) op basis van 36 uur per week.

Gezocht: Teamleider Digitale Informatievoorziening (DIV – geen ICT!) Weet je met jouw kennis, ervaring en persoonlijkheid een team te begeleiden, te motiveren en te verbinden? Ben je op zoek naar een tijdelijke functie? Dan zijn we i.v.m. zwangerschapsvervanging op zoek naar jou.

Als teamleider geef je de uitvoerende teams de ruimte om de dagelijkse primaire processen (i.v.m. Corona deels op kantoor) zelfstandig uit te voeren. Je houdt zaken in de gaten (check-ins) en stuurt bij wanneer nodig. Je vervult een sleutelrol in de ontwikkeling van de organisatie en bent, samen met de manager DI en de andere teamleider, als MT-DI verantwoordelijk voor zowel de operationele aansturing als de uitvoering van het beleid. Met jouw visie en up-to-date kennis op het gebied van digitaal werken en de informatiehuishouding werk je mee aan de uitvoering van het jaarplan 2021. Als teamleider informeer je de teams actief over de ontwikkelingen binnen de organisatie, de eigen directie en de afdeling. Daarbij stimuleer je hen om actief mee te denken en hun bijdrage te leveren aan de veranderingen binnen de afdeling.

Aanvullend lever je een bijdrage aan het MT-DI door de reeds ingezette verandering te ondersteunen en de aanpak daar waar nodig aan te passen op de nieuwe ontwikkelingen en jouw eigen team. Je past daarmee je wijze van handelen aan op jouw verschillende operationele teams.

Achtergrond opdracht:
Het cluster Digitale Informatievoorziening (DI) bestaat uit 42 FTE en wordt aangestuurd door een manager en twee teamleiders. DI houdt intern toezicht, faciliteert en adviseert EZK en LNV op deskundige en proactieve wijze met het vindbaar, toegankelijk en herleidbaar houden van hun/de informatie. Zo wordt er aan de geldende wet- en regelgeving voldaan en dragen wij samen bij aan een transparante en toegankelijke overheid voor politiek en burger.

DI levert met name gebruikersondersteuning en ook advies op het gebied van Informatievoorziening. De gebruikersondersteuning omvat ook het opleiden en trainen van medewerkers bij het gebruik van de applicaties (o.a. ons Document Management systeem, DoMuS). De drie specialistische teams waar deze vacature over gaat (20 FTE) zijn verantwoordelijk voor Post & Expeditie (Team: Post, Distributie en Documentbeheer), Digitalisering, registratie en routering van digitale inkomende stukken (Team: Informatiebeheer) en ordenen en structureren van informatie (Team: Recordmanagement).

De toenemende digitalisering, automatisering, ontwikkelingen in wet- en regelgeving (Archiefwet, WOO), etc. vraagt en zal ook in 2021 de nodige flexibiliteit, ontwikkeling en aanpassing vragen van alle DI medewerkers. In 2021 beoogd de organisatie aanvullend de overstap te maken naar een Enterprise Information Management Systeem als opvolger van DoMuS. Dit heeft impact op de rol en werkwijze binnen de verschillende teams waarin ieder moet worden meegenomen.

DI beoogd een deskundig kennis- en kwaliteitscentrum op het gebied van Informatiehuishouding voor iedereen binnen EZK en LNV te zijn en als zodanig (h)erkend te worden. Wij werken continue aan het informatiebewustzijn van EZK en LNV zodat de Informatiehuishouding (beter) op orde is. We staan continue in verbinding met de klant en bieden flexibele, passende, toekomstbestendige en innovatieve producten en diensten aan.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in Informatiemanagement of WO werk- en denkniveau (4 jaar);
  • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie;
  • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring met het aansturen, stimuleren en motiveren van uitvoerende medewerkers (S5-S8) in hun ontwikkeling;
  • Je hebt meer dan 2 jaar goede kennis van de ontwikkelingen op het gebied van digitaal werken in het algemeen en de Informatiehuishouding in het bijzonder.

Wensen:

  • Competenties: – Klantgerichtheid; – Omgevingsbewustzijn; – Organisatiesensitiviteit; – Plannen en organiseren; – Flexibel;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 12, 13 en 14 januari 2021 en 18, 19, 20 en 21 januari. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Wegens de ondersteuning van het primaire proces (wat op kantoor plaatsvind) wordt er van de teamleider verwacht dat hij/zij 2 dagen per week op kantoor aanwezig is in afstemming met het MT DI. Juist in tijden van Corona.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-12-21 05:37:01Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden