Technisch applicatiebeheerder | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1444
Startdatum:
28-05-2021
Verwachte einddatum:
27-05-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-05-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Technisch Applicatiebeheerder op basis van 36 uur per week.

Voor de dienstverlening van DICTU binnen het werkplek segment wordt het technisch applicatie beheer van COTS applicaties (Commercial of the shelf) nu door een externe partij uitgevoerd. De intentie is de TAB/FAB werkzaamheden van deze 150 applicaties onder te brengen in eigen beheer. TAB zal onderdeel worden van de algemene 2e lijns dienstverlening echter met een specifieke kenmerk op applicatie techniek. Specifiek zal de medewerker worden toegevoegd aan het team wat 2e lijns incidenten oppakt en ook in gevallen wara geen directe inzet voor TAB werk noodzakelijk is ook ingezet wordt voor reguliere taken. Bovenal dient sturing te zijn vanuit incident management op uitvoer en uitrol van mogelijk nieuwe versies, begeleiding van de werkzaamheden indien een externe leverancier wordt bevraagd.

Achtergrond opdracht:
Team Werkplekdiensten levert diensten op het gebied van werkplekomgevingen en aanverwante zaken aan de klanten van DICTU. We bestaan uit circa 45 collega’s gegroepeerd rond diverse expertises: front-end/user experience, de basisdienstverlening, de quality assurance, de packagedienstverlening en de ondersteunende taken. DICTU beheert voor haar klanten/diensten ongeveer 15.000 werkplekken waarbij de infrastructuur van de werkplek omgeving on-premise is gesitueerd en er vooralsnog niet nadrukkelijk gebruik wordt gemaakt van de Publieke Cloud omgeving.

Toelichting van de omgeving:
DICTU heeft een grote verscheidenheid aan infrastructuren en type werkplekken met een groot aantal applicaties en koppelingen met business applicaties. DICTU draagt zorg voor het beheren van de omgevingen en de verschillende verbindingen naar mobiele apparaten en een samenwerking met de aanleverende en ontvangende diensten.

De gevraagde functie dient zelfstandig zorg te kunnen dragen voor herstel van Incidenten, 3e lijn, op de totale werkplek infrastructuur en houdt onderling contact met de betrokken systeem beheerders in de 3e lijn van de andere onderdelen.

De DICTU organisatie is bezig met een kanteling naar de publieke cloud van Microsoft en heeft uitdagingen voor het verwezenlijken van een juiste integratie cloud technieken met on-prem technieken. Ook daar worden de 3e lijns medewerkers voor ingezet. Gebruik van hoogwaardige kennis voor het behalen van de gevraagde technische doelen/uitdagingen.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Voor deze werkzaamheden zoeken wij: – Hoogwaardige kennis van automatiseringstechnieken en infrastructuren; – Mondelinge en klantgerichte vaardigheden; – Applicatie kennis in de ruime zin van het woord en begaan en eenvoudig kunnen begrijpen van applicaties en hun werking; – Kennis van COTS, commercial of the shelf, applicaties en hun werking. veelal zijn dit de meest gebruikte software pakketten van gerenomeerde leveranciers. echter uitzonderingen daar gelaten;
 • Diepgaande Kennis van Microsoft Office productkennis een pre;
 • Kennis van applicatie in de brede zin van het woord. Kan eenvoudig de applicaties die van toepassing zijn laten passeren en zich eigen maken;
 • HBO-Werk- en denk niveau;
 • Je hebt ruim 4 jaar kennis van een dergelijke omgeving zoals DICTU voorstel waarbij TAB een belangrijk element is van dienstverlening;
 • Al eerder in aanraking gekomen met dergelijke infrastructuren zoals DICTU beheerd en behandeld en waar mogelijk dit al in een eerder stadium ervaring op heb gedaan met het TAB beheer van applicaties. Inwerkperiode dient zo kort mogelijk te zijn;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Competenties: – Toegewijd aan het leveren van kwaliteit; – Zelfstandig en pro-actief; – Resultaatgericht en pragmatisch; – Communicatief vaardig; – Hoog probleem oplossend vermogen;
 • Competenties Agile/SCRUM werken is een pre. Kennis van software structuren en werking;
 • Kan goed organiseren en structureren / houd het overzicht. Heeft een goed conceptueel vermogen;
 • Ervaring binnen Rijksoverheid;
 • Ervaring met beheer van COTS applicaties, TAB gebied, en/of ervaring in soortgelijke functies.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-19 12:20:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden