Technisch Bouwer project Datalevering | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1005
Startdatum:
11-01-2021
Verwachte einddatum:
10-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
5 Jan 2021 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Technisch Bouwer project Datalevering op basis van 36 uur per week. 

BZK maakt gebruik van de informatievoorzieningstool WebFOCUS. Aan WebFOCUS zijn diverse informatiestromen gekoppeld, waaronder de (financiële) data vanuit SAP. Huidige levering van de data vanuit het financiële systeem SAP verloopt via BW (Oracle database), deze huidige Oracle database wordt per 31-03-2021 uitgefaseerd. BZK heeft de verantwoordelijkheid om zelf binnen de gestelde termijn de datalevering vanuit SAP aan te laten sluiten op de eigen informatievoorziening (WebFOCUS). Vanuit SAP wordt een datadump van de brondata aangeleverd die opnieuw gematched moet worden aan de huidige tabellen en rapporten in WebFOCUS. In de nieuwe datalevering komen enkele bestanden overeen met de huidige datalevering vanuit BW. Dit betekent simpel gezegd dat het datamodel deels opnieuw opgebouwd moet worden; alle bestaande tabellen moeten worden omgezet, alle velden moeten matchen en de datastructuur moet worden aangepast. Masterfiles moeten worden gematcht van oud naar nieuw. Velden moeten worden opgehaald uit nieuwe tabellen en worden vergeleken met de huidige beschikbare dataset. Laadstromen en huidige (sql)-tabellen moeten worden aangemaakt dan wel aangepast.

Werkzaamheden:

  • Behouden datamodel De huidige datalevering moet 1 op 1 worden omgezet, dit betekent dat de bestaande tabellen en velden opnieuw gematched moeten worden. Bestanden komen van een andere bron en dienen gematcht te worden met de velden in het huidige model;
  • Uitbreiden informatie met nieuwe tabellen en informatie (workflow, begrotingsstructuur, Pinformatie);
  • Opschonen en performance verbeteren van de WebFOCUS tool (huidige fexen/PRN opnieuw opbouwen, Reportcaster functionaliteit verbeteren en functionele aanpassingen om de huidige portals te verbeteren);
  • Vastleggen documentatie (van proces, werkwijze, inrichting universe).

Project:
Betreft: Externe technische ondersteuning voor het project Datalevering. Project wordt uitgevoerd binnen afdeling KPI, cluster Informatievoorziening bestaande uit 2 medewerkers.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je beschikt aantoonbaar over HBO werk-/denkniveau;
  • Je beschikt over kennis van SQL-databasebeheer, universes, informatievoorziening en rapportagetools;
  • Je hebt werkervaring op het gebied van rapportagetools en ITbeheer/development.

Wensen:

  • Je hebt kennis van SQL-databasebeheer, informatievoorziening, SAP en rapportagetools;
  • Je heb ervaring met bouwen universes, rapportagetools, datalevering.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-04 15:22:30Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden