Technisch Projectleider ICT programma Infra & IB | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0248
Startdatum:
25-05-2020
Verwachte einddatum:
31-12-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
1 May 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Opdrachtbeschrijving *
De opdracht betreft de inhuur van een technisch ICT projectleider voor het programma Infra & IB voor 36 uur binnen het team i-regie. De technisch ICT projectleider werkt samen met projectteamleden die deels uit de afdeling I&A komen en deels vanuit de business meewerken en werkt nauw samen met de programmamanager Infra & IB. De ICT projectleider is verantwoordelijk voor het managen van de proceskant van het project, maar dient ook zelf over een behoorlijke dosis ICT kennis te beschikken en kennis te hebben van datamanagement om goed te kunnen sparren met de systeem- en netwerkbeheerders, applicatiebeheerders en service desk medewerkers evenals medewerkers die deel uit maken van de Datahub.

De projectleider heeft een pragmatische aanpak, denkt in oplossingen, is vasthoudend, bewaakt de voortgang pro-actief, rapport periodiek volgens de bestaande formats, zorgt voor de planning en goede afstemming met de coordinatoren van de I&A teams Systeem- en netwerkbeheer, applicatiebeheer en team service support. Indien nodig escaleert de ICT projectleider naar de programmamanager Infra & IB en manager I&A. De ICT projectleider draagt actief bij aan de professionaliseringsslag van I&A en de business als het gaat om projectmatig werken, ITIL processen en kennisoverdracht.

Hij/zij schakelt makkelijk tussen de verschillende kennisniveaus van alle betrokkenen in de projecten. De ICT Projectleider wordt verantwoordelijk voor het project Dataplatform & data-analytics en voor het project mobiele werkplek incl devices. Binnen het programma wordt voor de komende 3 jaar de roadmap van ICT projecten opgesteld met I&A en de service level manager zodat life cycle management en projectenplanning beter in te de tijd ingepland kunnen worden zowel qua resources als qua budget. Hierin vervult de ICT projectleider eveneens een rol vanuit zijn ICT expertise.

Functie-eisen en wensen

Eisen:

 • afgeronde HBO opleiding
 • Prince 2 practitioner certificaat of IPMA C certificaat

Ervaring

 • Ervaring met projectmanagement op het snijvlak van business en ICT ( 5 jr )
 • Aantoonbare kennis van datastructuren (SQL, XML, JSON) ( 3 jr )
 • Kunnen schakelen tussen verschillende externe en interne organisaties en processen die daarmee samenhangen

Aanvullende kennis

 • Kennis hebben van data applicatie zoals STATA, R, Pythin, Alteryx, Tableaux.
 • Kennis hebben van Informatiebeveiliging en wetgeving op het gebied van privacy is een pre.
 • Affiniteit met data en datamanagement en data gerelateerde projecten is een pre.

Competenties

 • Een pragmatische pro-actieve projectmanager met hands on mentaliteit die zaken goed kan aanjagen en denkt in oplossingen.
 • Zowel de taalvan de business als van ICT spreken en vertalen om de brug te kunnen slaan tussen business en ICT en vice versa.
 • Resultaatgericht, Plannen en organiseren. Vasthoudend. Omgevingssensitief. Goede mondelinge en schriftelijk communicatieve vaardigheden. Analytisch sterk. Samenwerkingsgericht.

Aanvullende informatie

Achtergrond Opdracht*
Binnen het programma Infra & IB staat het project Dataplatform & Data Analytics centraal. In dit project wordt in 4 fasen het moderne Dataplatform neergezet zodat uiteindelijk data kunnen binnenhalen, ontsluiten, opslaan e.d. en het platform gereed is voor Data onderzoeken . Hierbij kijken we naar cloud- en sourcingsoplossingen binnen het Rijk. Dit project is van groot belang voor het primaire proces waarin data van belang zijn voor het kunnen houden van toezicht en het doen van onderzoek. Daarbij spelen uiteraard informatiebeveiliging en de AVG een nadrukkelijke rol. Binnen het programma Infra & IB ligt de focus ook op de mobiele werkplek, incl. devices. Binnen de ACM is plaats en tijdonafhankelijk werken mogelijk maar is professionalisering en verdere modernisering wenselijk en nodig. Dit project maakt ook onderdeel uit van de opdracht.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-04-29 07:57:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden