Technisch projectmanager | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0706
Startdatum:
04-01-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22 Dec 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Rotterdam op zoek naar een Technisch projectmanager op basis van 36 uur per week. 

Als Technisch projectmanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van een of meer van onze ICT-projecten volgens de PRINCE2 methodiek. Je communicatieve vaardigheden uit je gedurende de totale doorloop van ieder project, door het vertalen van de klantvraag in een projectplan, je samenwerking met de vakafdelingen, het vroegtijdig signaleren en rapporteren van voortgang, budget en risico’s. Je toont in deze leiderschap door consequent, maar pragmatisch en flexibel te sturen op de planning en door leiding te geven aan de projectgroep waarbij je de voortgang en resultaten proactief richting de opdrachtgever rapporteert en adviseert over opties en verbetervoorstellen. Uiteraard ben je je bewust van de samenhang met andere projecten en prioriteiten.

Jouw profiel:
Je bent resultaatgericht, integer, accuraat, planmatig, proactief, communicatief vaardig en kunt naast zelfstandig, uitstekend samenwerken met het projectteam. Je bent omgevings- en organisatie bewust. Je kan goed schakelen tussen en binnen de (vak)gebieden informatiemanagement, technische ICT-infrastructuur en bedrijfsprocessen.

De afdeling:
De ICT-directie van Rotterdam behoort tot een van de grootste in gemeenteland. Honderden collega’s houden zich dagelijks bezig met het beheren en beveiligen van de ICT-dienstverlening. Zowel binnen de organisatie als in de stad. Vanuit onze twee dedicated datacenters hosten we meer dan 1.000 applicaties en beveiligen we vele terabytes aan data. Zo zorgen we ervoor dat meer dan 10.000 collega’s, 600.000 burgers en vele bedrijven dagelijks ondersteund blijven. Daarbij werken wij met de meest geavanceerde technologieën en zijn wij continue bezig met het verbeteren en innovatiever maken van onze ICT-dienstverlening waarbij wij zaakgericht werken: projectmatig, gestructureerd en procesgericht. Hiervoor zijn wij op zoek naar een ervaren technisch projectleider. Dus wil jij je tanden zetten in grote, soms veelomvattende ICT-projecten en daarbij bijdragen aan de ambitieuze plannen van Rotterdam? Stuur ons dan snel je motivatie. Je maakt onderdeel uit van Team Projecten.

Organisatie:
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vragen.

Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
 • Minimaal 8 jaar aaneengesloten, aantoonbare ervaring, opgedaan in de afgelopen 10 jaar, als technisch projectleider op het gebied van ICT- infrastructuur en applicatieprojecten bij grote organisaties (minimaal 1000 medewerkers);
 • Kennis en ervaring als projectleider met minimaal 3 complexe projecten met als doel het vernieuwen van de ICT-infrastructuur;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met projecten op het gebied van ICT archief oplossingen voor gemeentes vanaf 300.000 inwoners;
 • Je bent PRINCE2 gecertificeerd;
 • Je beschikt over een PRINCE2 Agile certificaat;
 • Je beschikt over een IPMA-C certificaat.

Wensen:

 • Werkervaring in de functie van projectleider in een gemeente met meer dan 300.000 inwoners;
 • Ervaring met projecten met externe ICT leveranciers;
 • Ervaring met projecten die als doel hebben de security te verbeteren; security gerelateerde projecten;
 • Je beschikt over een certificaat op het gebied van communicatie- en vergader/gesprekstechnieken.

Aanvullende informatie

Vormvereisten:

– Volledige naam + voorletters kandidaat;
– Beschikbaar voor x aantal uren vanaf startdatum;
– Opleiding;
– Werkervaring;
– Specifieke kennis;
– Systeem kennis;
– Relevante nevenactiviteiten;
– Gevraagde certificaten + naam instituut + datum behaald;
– in het Nederlands;
– maximaal 5 A4 enkelzijdig groot.

De selectiegesprekken vinden plaats op 24 december 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-12-16 09:31:27

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden