Test Analist | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0229
Startdatum:
18-05-2020
Verwachte einddatum:
18-05-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29 Apr 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functieomschrijving

Quest4 is voor het Openbaar Ministerie op zoek naar een Test Analist voor gemiddeld 36 uur per week.

We zijn op zoek naar een pragmatische test specialist met ervaring in het acteren in SCRUM teams. Deze professional heeft een passie voor zijn vak en de materie, waarbinnen hij werkzaam gaat zijn en is in staat naast uitvoerend ook coördinerend op te treden. Kwaliteits- en servicegerichtheid zitten vanzelfsprekend in het DNA van de test professional.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel:
Om het borgen en meten van de kwaliteit van de opgeleverde IT-oplossingen vorm te geven, zet de afdeling Service Design haar team met test analisten in. Op dit moment overstijgt de vraag naar testcapaciteit de huidige beschikbaarheid. Dat is de reden om met een tijdelijke externe aanvulling het team te versterken.

Beschrijving Opdrachtgever:
De Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie (DVOM) faciliteert met haar medewerkers het primaire proces van het OM. We verrichten en voeren de regie op uitvoerende bedrijfsvoeringstaken voor alle OM-onderdelen. De DVOM is een professionele en gewaardeerde partner zowel binnen als buiten het OM. Wij zijn servicegericht, omgevingsbewust en handelen integer.

De DVOM is ingericht en toegerust om de faciliterende rol te kunnen oppakken en uitvoeren. De ondersteunende processen verlopen integraal, effectief, efficiënt en transparant. Wij leveren het OM producten en diensten op het gebied van IT, financiën, inkoop en verkeer, HR-beheer, facilitair beheer, huisvesting en programma en projectmanagement.

Beschrijving directie/afdeling:
Om het Openbaar Ministerie zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen, is het domein IT steeds volop in ontwikkeling. Een van de afdelingen binnen het domein IT is de afdeling Service Design. Service Design is bekwaam in het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten door aanpassingen in de bedrijfsprocessen en adaptief onderhoud. De focus van Service Design ligt op het ontwikkelen van robuuste en effectieve IT-oplossingen, releases en functionaliteiten die aansluiten bij de eisen van de business. De verantwoordelijkheden van Service Design omvatten de volledige levenscyclus van ontwikkeling. Daarbij ligt het zwaartepunt op het bedenken en ontwerpen van een geschikte oplossing en het borgen en meten van de kwaliteit (testen) van de producten en diensten die door de projecten worden opgeleverd.

Functie-eisen en wensen

Harde eisen:

 • VOG: Bij eventuele gunning lever je zo snel mogelijk na startdatum bij de inhurende manager, een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan een half jaar voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden;
 • Geheimhoudingsverklaring: Bij eventuele gunning lever je een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst;
 • Je bent beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de periode van minimaal 12 maanden;
 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO in de richting Informatica of gerelateerd. Je overlegt indien je wordt uitgenodigd voor het Interview een kopie van het HBO diploma;
 • Je hebt minimaal 8 jaar aantoonbare ervaring als Senior test specialist;
 • Je bent TMAp® gecertificeerd;
 • Je bent ISTQB gecertificeerd;
 • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring met Gebruikersacceptatietest en Ketentest;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring binnen de rijksoverheid;
 • Je hebt gewerkt (werkervaring) met HPQC;
 • Je hebt een persoonlijke motivatie waarin je toelicht waarom je de meest geschikt bent voor deze functie en wat je voor ons zou kunnen en willen betekenen (maximaal 200 woorden – niet in de 3e persoon geschreven.

Wensen:

 • Je hebt werkervaring binnen het OM;
 • Je bent gecertificeerd in Agile;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met test automatisering en test automatiseringstool;
 • Je hebt werkervaring met (ontwikkel)werkmethodes (Agile, SCRUM), testtechnieken en testhulpmiddelen en ervaring met de toepassing daarvan in de praktijk op het vlak van testanalyse, specificatietechnieken en gestructureerd testen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-04-20 09:56:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden