Test automatiseerder | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0939
Startdatum:
01-11-2019
Verwachte einddatum:
31-03-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24 Oct 2019 12:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het Havenbedrijf van Rotterdam op zoek naar een senior Test automatiseerder voor 32-40 uur in de week.

Het Havenbedrijf Rotterdam actief voor heel de haven. Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied, zoals Maasvlakte 2.

Hoe ziet de omgeving eruit?
Je gaat werken op de afdeling Digital & Information Technology (D&IT). Deze afdeling is eindverantwoordelijk voor het realiseren van (nieuwe) digitale producten en daarmee de digitale ambities van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) en haar (internationale) klanten en stakeholders. Het team zoekt hiervoor de samenwerking met collega’s, klanten en stakeholders om moderne vormen van innoveren en lanceren van digitale services te laten zien.

Binnen D&IT opereert het Development team Scheepvaart.
Dit team bestaat uit meerdere volwassen Scrum teams. Wij bouwen aan en onderhouden het Havenmeester Management & Informatie Systeem (HaMIS). Dit is een missiekritisch (24×7) systeem, dat de Havenmeester-organisatie helpt bij het managen van de slimste en grootste haven van Europa. Met een groot veranderprogramma van de Havenmeester als drijvende kracht, zal ook onze applicatie mee veranderen. Er staan veel nieuwe ontwikkelingen te gebeuren!

Waarom zoeken wij jou?
Om ons team te versterken zoeken wij een senior test automatiseerder met ervaring op zowel front-end als back-end testen. Onze technologische stack bestaat uit Java-microservices backend en een web-based React-Redux front-end. Dit draait in Dockers op een Kubernetes platform in de cloud. Met jouw hulp willen wij onze testautomatisering professionaliseren. Daarmee willen we onze applicatie met minder fouten naar de gebruikers brengen en daarmee de maximale waarde voor de klant creëren!

Wie ben jij?
We zoeken iemand die plezier heeft in zijn werk en samenwerking met zijn teamleden. Iemand die snapt dat communicatie zijn/haar belangrijkste verantwoordelijkheid is en daar constant aandacht aan geeft. We zoeken NIET iemand die Agile en Scrum kent, maar iemand die Agile is en snapt wat hiermee wordt bedoeld. Je wordt blij als de eindgebruikers en product owners tevreden zijn. Je hart als vakvrouw of vakman wordt hard geraakt als één van de twee niet tevreden is. Je hebt voldoende vertrouwen in je eigen kunnen, zodat je niet continu aan anderen moet bewijzen dat je een ervaren testontwikkelaar bent. Je durft te leren van je fouten en je vindt het prettig om met je teamleden te leren van elkaar. Je hoeft niet “de beste” te zijn, maar je werk moet wel geweldig worden uitgevoerd. Je bent NIET dogmatisch in je denkwijze. Je maakt voortdurend afwegingen tussen de beste oplossingen, maar je kan je bij besluiten van de groep neerleggen omdat het op dat moment het meest verstandige is. Niet dogmatisch zijn geldt ook voor je persoonlijke voorkeuren tot technologieën en architectuur.

Wat worden je kerntaken?
• Je ondersteunt de ontwikkelaars met het testen van te bouwen functionaliteit. En wordt van je verwacht dat je ontwikkelaars coacht om goede tests neer te zetten.
• Je bent betrokken bij het ontwerpproces vanaf het begin. Wij verwachten dat de tester meedenkt, kritische vragen stelt en betrokken is bij o.a. het refinen van user stories om de kwaliteit van ons product te waarborgen en te verifiëren.
• Je bent de spil tussen ontwikkelaars en (test)gebruikers en je zorgt ervoor dat het testproces zo effectief en soepel mogelijk verloopt.
• Je bent in staat om samen met collega’s een nieuwe geautomatiseerde testsuite te implementeren voor de hele applicatie en keten. Je gebruikt hiervoor jouw uitgebreide kennis van testprocessen, -technieken en -soorten.
• In alle werkzaamheden is het team leidend. Wij zoeken geen ‘loners’, hoe goed ze ook zijn! Je werkt niet alleen in een team, maar samen met je collega-testers werk je ook over de teams heen.
• Als tester verwachten we dat je samen met je collega testers een duidelijke visie op de doorontwikkeling van het systeem hebt en hier een roadmap aan kan koppelen om deze doorontwikkeling concreet vorm te geven.

 

Functie eisen en wensen

 • HBO+ werk- en denkniveau
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 2 jaar in de afgelopen 4 jaar ervaring als front-end test automatiseerder; 
 • Je hebt 2 tot 3 jaar recente ervaring in een JavaScript en/of TypeScript front-end ontwikkelomgeving waarin je actief bezig was met testautomatisering.
 • Ervaring met back-end taal Java in productie
 • Ervaring met front-end taal Javascript of TypeScript in productie
 • Ervaring met REST en RESTful api’s in productie
 • Ervaring met ontwikkeling van digitale producten (c.q. Agile software development).
 • Ervaring met meedere code based testtools/frameworks
 • Affiniteit met logistieke ketens en/of nautische dienstverlening
 • Beschikbaar voor selectie(dagdeel) op woensdag 30 oktober
 • CV moet concrete voorbeelden bevatten van de minimale gevraagde technische eisen

Wat zijn je persoonlijke competenties?

 • Je neemt op een natuurlijke manier verantwoordelijkheid over de inhoud en manier van werken op ontwikkelprojecten;
 • Je bent in staat om (technisch) complexe materie helder en overtuigend over te brengen aan ontwikkelaars en de business (bijv. product owners, kerngebruikers).
 • Ervaring in multidisciplinaire teams: samenwerkingsgerichtheid is een voorwaarde.
 • Je hebt de drive om continu verbeteringen door te voeren en denkt in termen van ‘business waarde’.
 • Je verdiept je als vanzelf in nieuwe technologische ontwikkelingen en neemt deze mee naar je werk.
 • Je straalt senioriteit uit en laat dit ook zien in je manier van gesprekken voeren met teamleden en stakeholders
 • Proactieve en pragmatische houding.
 • Je bent kritisch-analytisch.

Aanvullende informatie

CV (Word) volledig in het Nederlands en maximaal 5 pagina’s. Hierin opgenomen minimaal 2 referenties van uitgevoerde relevante opdrachten.

Het CV moet concrete voorbeelden bevatten van de minimale gevraagde technische eisen

Voor de selectieprocedure wordt de kandidaat verzocht om een dagdeel (+/- 3 uur) op locatie aanwezig te zijn voor een wederzijdse kennismaking met het developement team en de testers.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-10-21 07:25:00

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden