Test Engineer Hansken | Den Haag

Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
1776
Startdatum:
19-02-2018
Verwachte einddatum:
19-02-2019
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
09-02-2018 17:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Werken bij het Rijk betekent werken aan zaken die het hele land aangaan. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving waar alle mensen, ongeacht hun herkomst, volwaardig aan kunnen deelnemen. Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde.
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFI-professionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan dertig onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing, vervolging en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Werken bij het NFI raakt mensen, dat maakt het erg bijzonder.

Bij het team Forensische Software Engineering ontwikkel jij geautomatiseerde tests om de kwaliteit van web applicaties en onderliggende libraries te bewaken. Daarbij werk je al vanaf de start van het project nauw samen met de software engineers. Je houdt je bezig met de voorbereiding, specificatie, uitvoering en afronding van de testactiviteiten. Hierbij communiceer je open en eerlijk; je bent niet bang om ons op onopgemerkte fouten te wijzen en je neemt het initiatief om deze
adequaat op te lossen. Jij bent een belangrijke spil in het testproces. Waar nodig zorg je voor aanpassingen en uitbreidingen in de testsuite. Voor het testen van applicaties maken we gebruik van Behaviour Driven Development (BDD) en onder andere JBehave. De testen maken deel uit van een continuous integration- en deliveryproces dat is opgezet met Bamboo. Hierdoor kun je applicaties met één druk op de knop bouwen, testen en uitrollen.
Het testwerk richt zich op (web)applicaties die binnen en buiten het Nederlands Forensisch Instituut gebruikt worden voor opsporing en bewijsvoering. Denk hierbij aan een zoekmachine om in beslag genomen digitaal materiaal te doorzoeken, of software voor het detecteren van kleine afwijkingen in digitale foto’s om de unieke camera te achterhalen. Doordat jij de kwaliteit van de software en het testproces verbetert, speel je een belangrijke maatschappelijke rol in de waarheidsvinding.

Het NFI levert een digitaal forensische analyse platform aan ketenpartners (Hansken) waarmee grote hoeveelheden digitale sporen geautomatiseerd worden herkend en doorzoekbaar worden gemaakt. Voor het testen van onze forensische Core en libraries willen wij een ontwikkelstap maken op het gebied van Testing. Hiervoor hebben wij een Test Engineer nodig.

Functie eisen

  • Je hebt een relevant HBO+-diploma
  • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van functionele testen.
  • Je hebt kennis van en ervaring met de testmethodiek TMap Next
  • Je hebt ervaring met softwaretools voor BDD.
  • Je hebt ervaring met forensische big data.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met java
  • Je hebt ervaring of affiniteit met het testen van web-applicaties of testframeworks.
  • Ervaring met het opbouwen en testen van testautomatiseringsframeworks en uitdragen van kennis hierover d.mv. presentaties en gebruikersworkshop(s).
  • Je kunt projectmatig en in teamverband Agile werken.
  • Je bent proactief, communicatief vaardig en neemt graag initiatief.

Aanvullende informatie

CV in het Nederland in Word maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-02-05 09:19:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden