Test Specialist | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2019-0950
Startdatum:
02-12-2019
Verwachte einddatum:
03-12-2020
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11 Nov 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een senior Test specialist voor 36 uur per week in Utrecht.

De Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie (DVOM) is verantwoordelijk voor veilige, stabiele en soepel draaiende bedrijfsprocessen van het OM. De taken op het gebied van bedrijfsvoering worden vanuit de DVOM in Utrecht geleverd aan alle onderdelen van de OM organisatie. De DVOM streeft hierbij naar excellente uitvoering en vanzelfsprekend speelt het ICT domein hierin een cruciale rol. Voor dit belangrijke domein zoekt het OM nu twee Projectleiders IT.
Binnen de DVOM zijn er vier domeinen benoemd; HR, Financiën, ICT en Facilitair Beheer, daarnaast ondersteuning door Bedrijfsvoering. In het kader van eigenaarschap zijn domeineigenaren verantwoordelijk voor de resultaten en de kwaliteit van de processen van het domein. Om dit te kunnen waarmaken, beschikken ze over personele en materiële middelen met bijbehorende bevoegdheden. Vanuit het managementteam (MT) adviseren zij het bestuur over de strategie, daarnaast dragen zij zorg voor de verbinding tussen de domeinen en het imago van de DVOM en het OM in het algemeen.
Nieuwe functionaliteit wordt op onderwerp veelal ontwikkeld in projectvorm, waarin medewerkers uit het Kennis en Klant segment van DVOM IT op tijdelijk basis aan Projecten worden toegekend. Na opleveren van het project, wordt verantwoordelijkheid voor het dagelijks beheer gedragen door DVOM IT en externe leveranciers.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
Als Tester werk je binnen het Testteam en in een van de projectteams, die werken volgens de Scrum methode. Daarnaast voer je tests uit in ontwikkeltrajecten volgens de waterval-methode. Je zorgt ervoor dat het gehele testtraject zowel qua proces als inhoud efficiënt en soepel verloopt. Hierbij worden onder andere systeemtesten, regressietesten, FAT (Functionele Acceptatie Testen) en GAT (Gebruikers Acceptatie Testen) uitgevoerd. In het Testteam staat kennisdelen en borgen hoog op de agenda. Je bent in staat om vol enthousiasme jouw heldere visie over te brengen binnen de projectteams en de verdere organisatie. Als Tester ben je verantwoordelijk voor het testtraject binnen het SCRUM-team. Je stelt zelfstandig testspecificaties testscripts en testdraaiboeken op, beheert de test tool(s), voert diverse tests uit en legt de bevindingen vast en analyseert deze. Je werkt nauw samen met je SCRUM-team collega’s om te toetsen of de realisatie van de functionaliteit voldoet aan verwachtingen vanuit de business. Je rapporteert over inhoud en risico aan de projectmanager.

Hoewel certificering en enige jaren werkervaring vereist zijn, is willen minstens zo belangrijk als kunnen. Het DVOM is op zoek naar een Tester die graag wil bewijzen waartoe hij/zij in staat is. Wij bieden je een omgeving waarin inzet en positiviteit worden beloond.

• Uitvoeren en automatiseren van diverse tests;
• Beheren en onderhouden van de test tool(s);
• Beheren en onderhouden van systemen en procedures in overleg met verantwoordelijke personen in de organisatie, zodat de overeengekomen functionaliteiten en prestatieniveaus beschikbaar zijn;
• Verstrekken van informatie en het bieden van ondersteuning bij vragen over het inrichten en uitvoeren van de diverse Testen;
• Registreren en monitoren van bevindingen;
• Pro actief inspelen op verbanden en bottlenecks met betrekking tot de uit te voeren tests, ook als die de eigen portefeuille overstijgen.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • Beschikbaar voor minimaal 36 uur per week voor de periode tot einde projecten I&A (naar verwachting 12 maanden).
 • Kandidaat heeft een afgeronde opleiding HBO 
 • Kandidaat is TMAP en/of ISTQB gecertificeerd
 • Kandidaat heeft minimaal 7 jaar relevante ervaring met het aangeboden werk wat in profiel is beschreven
 • Kandidaat is Agile en Scrum gecertificeerd

Wensen:

 • Kandidaat is beschikbaar binnen:
 • Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante ervaring heeft binnen de Rijksoverheid
 • Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante ervaring met de toepassing daarvan in de praktijk op het vlak van testanalyse, specificatietechnieken en gestructureerd testen.
 • Kandidaat is bekend met test automatiseringstool
 • Kandidaat heeft kennis van testtechnieken en testhulpmiddelen

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-10-30 09:54:25

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden