Tester | Almelo

Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
1727
Startdatum:
05-02-2018
Verwachte einddatum:
14-05-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26-01-2018 17:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

De Justitiële Informatiedienst maakt keteninformatie toegankelijk: tijdig, op maat en op niveau. We bieden een actieve ondersteuning aan de ketenwerkprocessen. Wanneer partners in de justitiële ketens tijdig en over de juiste informatie beschikken gebeurt de rechtspleging effectiever en efficiënter. Wij maken dat mogelijk en dragen daarmee bij aan een veilige en rechtvaardige samenleving.

De opdracht vindt plaats binnen de directie Technologie van Justid, in opdracht van de directie Operatie. De afdeling waarbinnen de opdracht plaatsvindt is Ontwikkeling.

De Justitiële Informatiedienst biedt met de Informatierotonde een uitwisselingsmechanisme waarmee informatieproducten tussen ketenpartners worden uitgewisseld. JIP faciliteert ketenwerkafspraken. Het JIP fungeert als knooppunt van gegevensuitwisseling binnen de keten en naar de ‘buitenwereld’. Ook organiseert het knooppunt zelf gegevens per keten. Met de informatierotonde bereikt Justid een generiek stelsel voor gegevensuitwisseling.

De basisdiensten die JIP levert zijn:

 • Vanuit de context van de taak met één vraag van de professional meerdere informatieproducten tegelijkertijd beschikbaar stellen;
 • Bij gerede twijfel van de ontvanger van een informatieproduct, deze uniform aan de bron terug kunnen melden (terug meldvoorziening);
 • Het administreren van verstrekkingen van informatieproducten die via JIP zijn uitgewisseld, ook die buiten JIP om.

Met het portaal op JIP kan de ketenpartner informatieproducten opvragen en zelf bepalen hoe en wanneer dit in het eigen werkproces en systeem geïntegreerd wordt. Hierdoor maakt JIP het mogelijk de USB visie gefaseerd en getemporiseerd te implementeren: voor de inrichting van de ketenwerkprocessen achter de voordeur kunnen Leverancier en Afnemer hierdoor hun eigen tempo bepalen. Door Afnemer en Leverancier op JIP aan te sluiten wordt het aantal technische connecties drastisch minder. Het centraal publiceren en ophalen van informatieproducten in combinatie met 1 kanaal voor de terug meldvoorziening en 1 kanaal voor de Verstrekkingen bevordert het uniform en gestandaardiseerd werken in de keten.

Je draagt in een agile en sprintmatige context bij aan het realiseren van bovenstaande functionaliteit. Je bijdrage dient zich te conformeren aan de werkwijze van het team, geënt op de invulling van de definition of done per sprint, maar ook zoals vastgelegd in de architectuur van het applicatieplatform, waar de Oracle Service Bus inclusief de Gateway een belangrijke rol speelt.

Je energieke bijdrage dient zich te conformeren aan de huidige werkwijze van het team, geënt op de
invulling van de definition of done.

Integrale werkzaamheden zijn onder (veel) meer: functionele testen met een technische insteek, collegiale reviews, testautomatisering, het opstellen van user stories, en kwaliteitsregie door toepassing van diverse testtooling inclusief codekwaliteit (SonarQube). Het JAP-platform is gebaseerd op Oracle 12c database, een Oracle OSB, een middenlaag gebaseerd op Web-/Restservices, en front-end Angular.

Je draagt bij aan het testen van generieke bouwblokken en schermcomponenten voor Angularschermen, en onze generieke bouwblokken, die over diverse productgroepen heen worden ingezet. Je bewaakt daarmee de integrale werking, ook vanuit life cycle management (oa libraries en tests vanuit Jenkins). Tevens draag je bij aan (bouw)tests met de ontwikkelaars. Doel is te komen tot herhaalbare geautomatiseerde tests die deel uitmaken van het automatische deploymentproces. Wij gebruiken daarvoor Parasoft, een tool die je herkent vanuit onder andere je ervaring met SOAP-UI en Selenium.

Functie eisen

Vereist:

 • De kandidaat is beschikbaar voor 36 uur per week voor een initiële periode van 3 maanden.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over TMap of ISTQB certificering.
 • De aangeboden kandidaat beschikt vanuit het vakgebied Testen over minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het werken in Agile-teams, waarbij scrummatig software wordt voortgebracht.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over tenminste 1 jaar aantoonbare ervaring met meer technische testvaardigheden, zoals/waaronder de volgende voorbeelden: interfaces testen, webservices testen, XML-berichtenverkeer testen.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 1 jaar ervaring met tools ten behoeve van geautomatiseerde tests. Voorbeelden: Parasoft, SOAP-UI, Selenium, of vergelijkbare tooling. Dit zien we graag terug in het CV van de kandidaat.

Gewenst:

 • De kandidaat beheerst Exploratory Testing (cursus en/of ervaring vanuit CV.
 • Een pré is kennis van Parasoft als testtooling.
 • Een pré is kennis van TFS.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over ervaring met continuous integration.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-01-22 08:40:09

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden