Tester | Assen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2021-1553
Startdatum:
01-07-2021
Verwachte einddatum:
31-10-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
17-06-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Tester op basis van 36 uur per week. 

Dictu zoekt voor het nieuwbouwproject TVS 4.0 (Toegangverleningservice) een senior tester. Middels TVS kunnen overheidsorganisaties hun diensten ontsluiten op Federatieve Identity Providers, zoals DigiD, eHerkenning, DigiD Machtigen en eIDAS. TVS wordt nu circa 6 jaar binnen het Ministerie van EZ&K ingezet en heeft de ambitie om breder uitgerold te gaan worden binnen de overheid. Hierbij is de eerste doelstelling om TVS namens het Ministerie van Volksgezondheid binnen de zorg in te zetten. Je moet hierbij denken aan inzet bij ziekenhuizen en huisartsen. Om de ambitie beter in te kunnen vullen is TVS in zijn geheel opnieuw opgebouwd. De applicatie bestaat uit Docker containers op een Kubernetes platform. Het maatwerk is voornamelijk geschreven in Java.

Voor TVS zijn we op zoek naar die tester waarbij kwaliteit opleveren het belangrijkste is. Je bent al jaren bekend met het test- en ontwikkelproces, en je komt zelf graag met verbeter voorstellen. Je hebt als tester een gezond wantrouwen richting de documentatie, ontwikkelaars en opleveringen. Je gaat actief opzoek naar informatie en duikt graag in de specificaties en de software om het systeem te begrijpen en de fouten eruit te halen. Je daagt de ontwikkelaars en het team uit om zo tot betere software te komen. Je hebt affiniteit met testautomatisering, maar voor jou is het belangrijk om eerst goed te begrijpen wat je aan het testen bent voordat je het wilt gaan automatiseren.

Waar kom je terecht? Het team bestaat uit 14 personen waarvan 3 andere testers. Je zult nauw samen moeten werken met de ontwikkelaars. De testen worden daar waar mogelijk geautomatiseerd.

Je werkzaamheden zullen bestaan uit de volgende componenten:

 • Teststrategie bepalen en uitwerken;
 • Testgevallen bepalen en uitwerken;
 • Uitvoeren van testen; handmatig en geautomatiseerd;
 • (Ondersteunen bij) opzetten automatisch testen van releases;
 • Vastleggen/rapporteren over uitgevoerde testen We zijn niet op zoek naar testmanagers of testcoördinatoren. 

We zoeken de ouderwetse hands-on tester.

Achtergrond opdracht:
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) werkt aan het verbeteren van de digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven. In de Rijksbrede plannen en ook in Europese Verordeningen is vastgesteld dat er gestandaardiseerde, veilige middelen moeten komen voor het vaststellen van digitale identiteiten en de bevoegdheid. Het Ministerie van EZK heeft hiervoor een generieke dienst ontwikkeld en breed ingezet binnen het Ministerie van EZK. Deze dienst bevat functionaliteit voor het authenticeren van burgers en bedrijven met gebruik van federatieve inlogmiddelen zoals DigiD, eHerkenning en eIDAS.

De ambitie en doelstelling is, om naast het Ministerie van EZK ook het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) te bedienen. Om o.a. deze uitdagende ambitie concreet te realiseren heeft het Ministerie van EZK een programma ingericht waarin in opdracht van VWS samengewerkt wordt aan dze ambitie met VWS, EZK en BZK op o.a. bestuurlijk, organisatorisch en technisch vlak. Naast het realiseren van verbeterde functionaliteit en het door ontwikkelen van deze generieke dienst, wordt er gewerkt aan het aansluiten van klanten op deze generieke dienst via een generiek aansluitproces en een dienstenorganisatie.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt meerdere jaren aantoonbare hands-on testervaring;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Java;
 • WO/HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt meerdere jaren aantoonbare hands-on testervaring ( 15 jaar);
 • Je hebt kennis van en ervaring met het opstellen en uitwerken van testgevallen (10 jaar);
 • Je hebt ervaring met testautomatisering ( 3 jaar);
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met Java ( 5 jaar);
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Competenties: Uitstekende communicatieve vaardigheden, teamplayer, analytisch sterk, moet zelfstandig kunnen werken, stressbestendig, doorzettingsvermogen, pragmatische, proactieve werkhouding;
 • Aantoonbare certificering op het gebied van testen, denk aan TMAP, ISEB. Kennis van/gewerkt met verschillende testtools zoals soapUI, postmen, Cucumber, Oracle SQL, Jmeter, ReadyAPI.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-06-14 14:31:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden