Tester (coördinator) | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0641
Startdatum:
01-12-2020
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24 Nov 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Senior tester (coordinator) op basis van 36 uur per week.

Binnen het RVO-NVWA project vangstregistratie is behoefte aan een senior tester (met voldoende testcoordinatie ervaring) die het project kan bijstaan in het ontwikkelen van de vangtregistratie applicatie (VERS). Er zijn twee ontwikkelteams die parallel werken aan de infrastructuur voor het kunnen Inwinnen van de digitale berichten van de schipper én het ontwikkelen Raadplegen (uitvoerschermen). Tussen het inwinnen en beschikbaar stellen van de data vinden processen plaats zoals het valideren van de data en het versturen van retour berichten. De te ontwikkelen bouwstenen voor het kunnen ontvangen en versturen van berichten moeten tijdens het ontwikkelen technisch getest worden. Daarnaast worden de uitvoerschermen ontwikkelt welke eveneens tijdens het ontwikkelen technisch getest moeten worden. Tevens is het project verzocht de beheerorganisatie te helpen met het managen van de performance van VERS. Het project voegt immers functionaliteit toe aan de bestaande VERS infrastructuur en zal daarmee theoretisch de onderliggende resources meer belasten.

Aansluitend op de technische testen is functioneel beheer betrokken om samen met de business functionele testen uit te voeren op de door het project op te leveren producten. De test coördinator zorgt o.a. voor de coördinatie tussen projectplanning en alle testwerkzaamheden, tot en met de acceptatie. Het project hecht veel waarde aan de kwaliteit van de te ontwikkelen testscripts, informatiebeheersing en het formaliseren van testresultaten.

RVO is op zoek naar senior coördinator tester, bij voorkeur met ruime ervaring in het testen van systemen voor zaakgericht werken.

De werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Ontwerpen testaanpak inclusief te hanteren test-technieken en bijdragen aan test visie en test strategie;
 • Opstellen master testplan;
 • Formuleren van testgevallen (logisch, fysiek);
 • Uitvoeren van functioneel testwerk UPNL en van applicaties in de keten;
 • Oontwerpen en ontwikkelen van geautomatiseerde tests;
 • Doorontwikkelen van load en performance testraamwerk;
 • Actief meedenken bij verdere professionalisering kwaliteitsborging in de teams;
 • Coachen en begeleiden testmedewerkers.

Achtergrond opdracht:
Momenteel werkt RVO hard aan vernieuwing van de totale Informatie Voorziening en inrichting van de CAB-CDB governance. Er is veel afstemming nodig met de aansluitende back-end systemen.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • TMap NEXT test engineer of vergelijkbaar;
 • Ervaring met: – testvoorbereiding (formulering use-cases, testplan, testspecificaties, testscripts,testdata etc en definitie testomgevingen) – testuitvoering en testevaluatie (uitvoering van realisatie, assemblage, acceptatie, integratie, regressie, performance, penetratie en certificatietesten), formuliering testrapporten, afgifte vrijgaveadves, beheer testware etc;
 • HBO (+) opleiding (technische) informatica of vergelijkbaar;
 • Je hebt 3 jaar werkervaring met ICT projecten op basis van Agile scrum en traditioneel;
 • Je hebt 3 jaar ervaring met geautomatiseerd testen;
 • Je hebt 3 jaar ervaring met testen in Agile Scrum ontwikkelproces en traditioneel.

Wensen:

 • Competenties: – Gedreven en motiverende persoonlijkheid; – Initiatiefrijk, onafhankelijk en creatief; – Focus op leveren kwaliteit en prestaties van de teams; – Coachende en begeleidende vaardigheid;
 • Je hebt ruime ervaring om testmedewerkers en andere teamleden te coachen en te begeleiden. Technische en conceptuele kennis van regelgedreven softwareplatformen/bedrijfsprocessen. Je hebt ervaring met Blueriq (of andere zaaksystemen) is een pré; Oracle sql (voor select queries ); Oracle sql (voor select queries );
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen en uitvoeren van acceptatietesten conform TMap Next;
 • Kennis en ervaring met de Agile werkwijze (SCRUM) icm TFS (backlog);
 • Werkervaring in vergelijkbare functie in een grote overheids- of dienstverlenende organisatie;
 • In bezit van HBO-diploma of werkervaring op hbo niveau;
 • Kennis van en ervaring met Oracle systemen in het bijzonder. Relevante werkervaring in het beheren van functionaliteiten binnen een grootschalige gebruikersorganisatie;
 • Ervaring met beheer- en analysemethoden en beheertools (onder andere Topdesk). Aantoonbare werkervaring in een functie, waarin men optreedt als intermediair tussen ICT leveranciers en gebruikers;
 • Kennis van de AVG wet- en regelgeving;
 • Ervaring met het implementeren van deze regelgeving in applicaties.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Den Haag. Je moet er rekening mee houden dat 4x/mnd reizen naar de andere vestigingen nodig is om daar werkzaamheden te verrichten. Momenteel i.v.m. Corona is thuiswerken verplicht tot nader order.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-23 11:34:05

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden