Testmanager | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0267
Startdatum:
20-05-2020
Verwachte einddatum:
19-11-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
14 May 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens op zoek naar een Testmanager op basis van 36 uur per week. 

Jij maakt als Testmanager bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens een integraal onderdeel uit van het beheer en de ontwikkeling van onze producten. Door deze onmisbare stap naar steeds hogere kwaliteit zet jij testen nog beter op de kaart.
Voorbereiding, uitvoering en afronding: jij voelt je thuis in het gehele testproces. Je voert het geldende testbeleid, de testprocedures en de testafspraken uit. Je voert alle activiteiten uit om te kunnen vaststellen of alles wat ontworpen en gebouwd is, ook daadwerkelijk voldoet aan de gestelde eisen. Jouw wijze van testen geeft inzicht in de productkwaliteit, de risico’s en de daarbij horende afhankelijkheden. Je schrijft testplannen, rapporten en geeft advies.

Als Testmanager ben je in staat zelfstandig testwerkzaamheden te initiëren en uit te voeren of te coördineren en daarbij ook de kaders te bewaken. Je bent in staat bedrijfsrisico’s te vertalen naar testscenario’s en per situatie de best te hanteren methode en techniek te kiezen. Ook stel je de testplanning, testscenario’s en rapportages over testen op. Je communiceert proactief over je werkzaamheden en wekt vertrouwen door gedrag en kennis. Als Testmanager werk je samen met een multidisciplinair, zelfsturend team.

De werkzaamheden voer je uit op locatie bij leverancier als bij RvIG zelf. Ook dien je ketentesten te organiseren tussen verschillende organisaties en te coördineren dat er opvolging wordt gegeven aan bevindingen die gedurende de tests aan het licht komen. Als testmanager zal je werken aan een tweetal projecten. Dit zal voor het project Elektronische Nederlandse Identiteitskaart (eNIK) zijn en voor het project Verbeteren Reisdocumenten Stelsel (VRS).

Opdrachtgever:
De kernwaarden van de democratie: het ministerie van BZK zorgt ervoor dat die gewaarborgd zijn. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. Het ministerie draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meedoet en het prettig leven is. Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat die met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven kan bereiken. ‘Samenleven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.’ De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We werken aan een goed en veilig beheer en gebruik van de Basisregistratie Personen, het Burgerservicenummer en aan het terugdringen van adres- en identiteitsfraude. Ook zijn we verantwoordelijk voor het stelsel van reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten). We doen dit werk voor gemeenten en andere betrokken overheidsinstanties en koepelorganisaties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de pensioenfondsen en de SVB. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk bouwen we samen aan een betrouwbare persoonsinformatievoorziening.

Directie Informatievoorziening en systemen:
Ter ondersteuning van werkprocessen en informatievoorziening heeft RvIG een ICT-infrastructuur met hoge kwaliteitseisen aan beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Deze infrastructuur is een absolute voorwaarde voor de werking van een aantal belangrijke stelsels binnen de rijksoverheid. De systemen zijn 7×24 operationeel en stellen zeer hoge eisen aan de infrastructuur als het gaat om beschikbaarheid (99,8%), integriteit en vertrouwelijkheid. De Directie Informatievoorziening en systemen zorgt voor het managen van de infrastructuur en de applicatielandschappen. Er wordt gewerkt met agile ontwikkel- en beheermethoden. Daarnaast is de afdeling samen met haar partners voortdurend bezig met innovatie van de dienstverlening. Ook draagt zij bij aan de realisatie van nieuwe diensten in het portfolio van RvIG.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal een hbo denk- en werkniveau;
 • Je bent TMap NEXT gecertificeerd;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als Testmanager binnen de (Rijks) overheid;
 • Je hebt kennis van en ervaring met de volgende activiteiten:
  – Het opstellen en onderhouden van Mastertestplannen;
  – Het uitvoeren van Product Risico Analyses;
  – Het verzamelen en verwerken van reviewcommentaar;
  – Het begeleiden van de besluitvorming inzake testproducten;
  – Het begeleiden van ketentesten;
  – Bijhouden, coördineren en najagen van (oplossen van) bevindingen;
  – Opstellen van vrijgaveadviezen en eindrapporten.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in een Agile (Scrum/Safe) omgeving.

Competenties:

 • Zelfstandig;
 • Communicatief (mondeling en schriftelijk);
 • Klantgericht;
 • Stressbestendig;
 • Teamspeler;
 • Analytisch;
 • Flexibel;
 • Probleemoplossend gedrag;
 • Overtuigingskracht;
 • Enthousiasme;
 • Toont initiatief, ambitie en gedrevenheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Je bent in het bezit van:

 • Een zakelijke en beveiligde laptop;
 • Een mobiel;
 • Zelfstandig vervoer en/of openbaar vervoer.
  Deze dienen ingezet te worden t.b.v. deze opdracht.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-05-13 13:12:59

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden