Transitiemanager/Servicemanager IT | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0178
Startdatum:
01-04-2020
Verwachte einddatum:
31-03-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
30 Mar 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor UBR / HIS  (Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk) op zoek naar een Transitiemanager/Servicemanager IT op basis van 36 uur per week.

Functie-omschrijving:
Van, voor en door de overheid. Dat is UBR. We lossen managementvraagstukken op en dragen bij aan complexe transities en implementaties, zoals in- of uitbestedingen. We bundelen onze kennis van onder andere interim-management, HRM, IT, inkoop en financiën en verbinden die met andere disciplines. UBR laat de overheid beter presteren. Doordat we ons binnen de overheid richten op bedrijfsvoering, kunnen onze collega’s zich richten op hun taak. Zo maken we samen het verschil.

Ter voorbereiding op het traject: “Uitbesteding managed hosting” van een deel van het applicatielandschap, zijn we vanuit de Rijksoverheid op zoek naar een senior Transitiemanager/Servicemanager in Den Haag.

Context:
De opdracht heeft betrekking op het applicatielandschap van de afdeling ‘Financiële Dienstverlening’ (FD) van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). UBR maakt onderdeel uit van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Min. BZK). FD verzorgt de financiële en deels projectadministatie van een vijftal shared service organisaties binnen de Rijksoverheid met een totaal omzet van ruim € 720 mln.

Tot het applicatielandschap worden de primaire applicaties van de financiële dienstverlening gerekend, te weten: Exact Enterprise Synergy en Exact Globe. Daarnaast kent het landschap enkele aan Exact verwante applicaties, zoals Qlikview en Scansys.

Project:
In het programma ‘Hosting Exactlandschap’ wil UBR zowel de managed hosting van het financieel landschap elders beleggen, alsmede een aantal functionele verbeteringen in het applicatielandschap doorvoeren. De managed hosting zal door middel van een Europese productgerichte aanbesteding uitgevraagd worden. De verbeteringen zullen worden meegenomen in het transitie- en migratietraject. Deze verbeteringen kunnen bestaan uit nieuwe functionaliteit(en), (digitale) werkprocesverbeteringen, wijzigingen aan de inrichting, wijzigingen voortkomend uit klantwensen.

Opdracht:
Ter voorbereiding op de transitie- en migratiefase van het programma ‘Hosting Financieel Landschap UBR’ is het programma op zoek naar een ervaren Transitiemanager, die een bijdrage levert aan de transitiestrategie en het daarbij behorende plan van aanpak.

De Transitiemanager levert een bijdrage aan de voorbereidingen van de transitiefase door o.a. input te leveren op het transitieplan. Onderdeel van deze fase is het in kaart brengen van de huidige hostingstaken en de niet-belegde taken ten aanzien van de hosting. Het doel hiervan is om in de nieuwe situatie alle activiteiten aangaande de hosting bij de wenselijke partij te kunnen beleggen.

Daarnaast levert de Transitiemanager een bijdrage aan het opstellen van de (concept)migratiestrategie. De migratiestrategie moet leiden tot een overdracht van het landschap naar de nog nader te bepalen hostingspartij, waarbij de werking, performance en bedrijfscontinuïteit van UBR en haar klanten gewaarborgd wordt.

Onderdeel van het transitieplan is het ontwerpen van een regieorganisatieplan welke de enerzijds de behoeften uit de business kan aannemen en vertalen naar wenselijke IV-oplossingen en anderzijds leveranciers kan aansturen teneinde de IT-dienstverlening op alle fronten te waarborgen voor wat betreft het financieel landschap.

Taken:

– Bijdrage leveren aan het opstellen van het concept transitieplan inclusief:

o Ontwerp uit te bestede beheerwerkzaamheden
o Plan van aanpak migratiestrategie applicatielandschap
o Ontwerp en plan van aanpak inrichting regieorganisatie

– Adviseren en begeleiden van de voorbereiding op de transitie
– Inventarisatie uitvoeren bij de leveranciers aangaande de huidige inrichting en hosting van het applicatielandschap.

Functie-eisen en wensen

Harde eisen:

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het beheer van applicaties;
 • Aantoonbare ervaring met het werken in een regieorganisatie;
 • Kennis van en ervaring met ASL2, BiSL, ITIL-V3, Scrum, PMC en Prince2;
 • Kennis van en ervaring met het aansturen van interne en externe leveranciers;
 • Beschikt over een WO werk en denkniveau geregeld aangevuld met specifieke opleidingen;
 • Affiniteit met financiële processen en ondersteunende applicatie.

Wensen:

 • Ervaring met transitietrajecten in grotere overheidsorganisaties;
 • Kennis van en inzicht in de keten en je eigen positie daarin;
 • Kan regie voeren in zowel een formele als informele setting;
 • Houdt ontwikkelingen en mogelijkheden op relevante ICTonderwerpen bij en kan deze inzetten waar relevant of mogelijk.

Voor deze opdracht is het programma op zoek naar een proactieve en ervaren Transitiemanager. De Transitiemanager draagt zorg voor de opzet, aanpak en advisering ten aanzien van de transitie- en migratiefase. Hij/zij managet een diversiteit aan contacten en belangen, waarbij adequaat wordt omgegaan met verschillende mate van kennis als het gaat om hosting, regievoering, leveranciers- en contractmanagement. Communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit zijn dan ook van belang. Beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk is ook een vereiste.
De kandidaat kan zowel zelfstandig als in teamverband werken, heeft een proactieve houding en is goed in staat om resultaatgericht te werken.

Competenties:
Overtuigend, sensitief, flexibel, analytisch, coachend, proactief.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 3 pagina’s.

De opdracht start met 16 uur per week gedurende de eerste 6 weken, waarna te verwachten is dat de werkzaamheden zullen oplopen tot 36 uur per week.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-03-25 14:54:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden