Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

User experience designer (UX) | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
2858
Startdatum:
01-01-2019
Verwachte einddatum:
10-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
17-12-2018 08:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Nederlandse Spoorwegen op zoek naar een User experience designer (UX)

Onze webapplicatie moet worden aangesloten op het nieuwe applicatielandschap. Hiervoor voeg je nieuwe functionaliteit toe aan de webapplicatie, passend binnen de beoogde architectuur en bestaande oplossingen. Je zoekt daarbij de samenwerking met de user experience designer, die de applicatie voor bemenste verkoop ontwerpt.

Daarnaast zullen vanuit de business teams (growth teams) wensen voor verbeteringen worden aangevraagd en ben je betrokken bij verdere verbeteringen op de huidige functionaliteiten van de webapplicatie.
Als user experience designer werk je nauw samen met de Informatieanalist van het Online team om de specifieke wensen voor geleide verkoop om te zetten in een werkbare interface.
Specifiek voor deze functie vragen wij een User Experience designer die ervaren is in het ontwerpen van interactie design gericht op online verkoop van internationale treinboekingen. Het doel is een gebruikersvriendelijke, intuïtieve applicatie die de complexiteit van het boeken voor de klant onzichtbaar maakt.

NSI werkt met persona’s in combinatie met klantbeleving van deur tot deur. De klantbeleving van onze klanten en onze medewerkers, die de verkoop van internationale treinreizen invoeren, moet positief zijn bij het boeken van de treinreizen.

‘Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!’

De User Experience designer is verantwoordelijk voor:

 • Ophalen van de specifieke wensen van de gebruikers, door workshops, meelopen bij het werk door Customer Care en Balies en andere requirement elicitatie technieken

 • Uitwerken van het UX in prototypes

 • Bewaken van de scope van de opdracht

 • Vereenvoudigen van de requirements waar mogelijk, in nauwe samenwerking met de Informatieanalist

 • Afstemming met en acceptatie door de gebruikers, Product Owners en IT-collega’s, met als doel een ontwerp dat voldoet aan de verschillende eisen en wensen van de stakeholders.

 • Nauwe afstemming met de Visual Designer

 • Bewaken van het UX in de verdere uitwerking door het realisatieteam

Als User Experience designer werk je nauw samen met de Visual Designer en de Agile-Lean teams van NS International. Deze teams zijn verantwoordelijk voor het realiseren van software aanpassingen met maximale business waarde voor NS International. 

NS International biedt de reiziger hogesnelheidsvervoer naar nationale en internationale bestemmingen. Wij streven daarbij naar comfort, snelheid en gemak. NS International biedt duurzame reizen tot in het hart van de stad. Met onze NS International Lounges in Amsterdam, Rotterdam, en Schiphol maken we het reizen met onze treinen extra aantrekkelijk. Daarnaast groeit het aantal bestemmingen in binnen- en buitenland gestaag. Hiervoor werken wij samen met onze nationale en internationale partners aan de verdere ontsluiting van een internationaal spoornet.

Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de klant snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. NS International maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa’s belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. NS International werkt intensief samen met de Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) in BeNe-verband aan een distributiesysteem waarin alle commerciële en financiële transacties worden vastgelegd. Afdeling De afdeling IT Internationaal werkt voor NS International en biedt ondersteuning bij vrijwel alle IT-vraagstukken, voor de afdelingen Marketing, Commercie, Financiën en Operations en voor BeNe.
Het IT landschap heeft vele interfaces naar verschillende organisaties en systemen in verschillende landen. NS International realiseert een nieuw systeemlandschap, waarbij de ICT-systemen voor primaire verkoopprocessen worden herzien.
IT International heeft circa 60 medewerkers, die in verschillende multidisciplinaire scrumteams intensief samenwerken met de productowners van de verschillende business afdelingen. De teams kennen veelal de volgende rollen: Productowner, Scrummaster, Informatieanalist, Engineer, Testanalist/Tester, Functioneel applicatiebeheerder.
NS International heeft onderdelen van het SAFe framework geïmplementeerd en werkt op basis van Program Increments. Hierin vindt ook afstemming naar andere organisatieonderdelen binnen NS en externe partijen plaats, waarbij NS International de rol van regiehouder heeft.

Binnen deze context moet je je weg zien te vinden in de samenwerking met business en IT-collega’s, die ook hier hun prioriteiten hebben liggen.

Functie eisen

 • Afgeronde HBO/WO opleiding        

 • Aantoonbare ervaring als Experience Designer / UX-er (minimaal 3 jaar), specifiek gericht op online toepassingen met complex materie        Kennis van en ervaring met visual design tools      

 • Kennis van en ervaring met wireframing & prototyping     

 • Kennis van de (on)mogelijkheden van diverse frontend technieken (HTML5, CSS, Javascript) 

 • Kennis en ervaring in het E-commerce en ticketing.       

 • Ervaring met een omnichannel (via meerdere kanalen als Internet, Bemenste kanalen, Mobiel en Apps) benadering om de klant maximaal te bedienen is een pre.     

 • Ervaring met werken in een Agile omgeving met diverse scrumteams    

 • Ervaring met SAFe      

Daarnaast beschik je over de volgende competenties
 

 • Teamspeler

 • Zich inlevend in de belevingswereld van de gebruikers

 • Kan ontwerpenbeslissingen en voorstellen goed beargumenteren en de stakeholders overtuigen, zonder afbreuk te doen aan acceptatie bij de stakeholders

 • Output sturend

 • Continu verbeteren, elkaar aanspreken op gemaakte afspraken

 • Initiatiefrijk, in staat om kansen te onderkennen en ernaar handelen; liever zelf beginnen dan afwachten.

 • Accuraat, in staat om onder verschillende omstandigheden nauwgezet te werken.

 • Gedreven, energiek, in staat om enthousiasme over te dragen aan anderen

 • Kunnen omgaan met tegenslagen en wijzigen van prioriteiten

 • Werkend in een dynamische omgeving

 • Drive om continu op zoek te zijn naar innovatie, je volgt de laatste ontwikkelingen in de markt.

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands, MS word en max 5 pagina’s 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-12-13 16:16:05Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden