UX Designer | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0377
Startdatum:
01-08-2020
Verwachte einddatum:
01-08-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
9 Jul 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Senior UX Designer op basis van 36 uur per week. 

De gemeente Amsterdam zoekt voor het programma Bouwen Met Informatie (BMI) een senior UX Designer. Hij/zij houdt zich bezig met het doorontwikkelen van o.a. het Amsterdam Inspectie Portaal (AIP) en Data Management System (DMS).
Als Senior UX Designer ben je verantwoordelijk voor het functionele en visuele ontwerp van de verschillende onderdelen van de AIP en DMS applicaties. We zoeken een kandidaat die ervaring heeft met user centered design, service- en interactie design. Iemand die research, concepting en ideation processen zelfstandig kan uitvoeren en vertalen naar heldere conclusies en presentaties aan teamleden en stakeholders. De senior UX designer heeft ruime ervaring met het identificeren van zowel interactieve systemen als instanties en gebruikers en het opstellen van testbare gebruikersscenario’s. Een echte UX-expert die het Gebruiker Centraal-principe hanteert en vanuit de Common-Ground visie werkt. 

Werkzaamheden:

 • Het onderzoeken van verschillenden functies, systemen en gebruikersgroepen en het vertalen naar
  meerdere oplossingsrichtingen;
 • Het opleveren van het interaction en visual design;
 • Het maken van interactieve prototypes;
 • Het afstemmen met en overdragen van assets en specs aan ontwikkelaars;
 • Meedenken over de strategie- en conceptontwikkeling voor AIP/DMS;
 • Je vertrekpunt bij het ontwerpen is altijd vanuit de gebruiker (user centered design);
 • Je analyseert bevindingen om de balans te vinden tussen gebruikers-, zakelijke en technische behoeften;
 • Je legt elk ontwerpbesluit graag uit en gaat het gesprek daarover aan.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s) Ingenieursbureau:
Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Het realiseert hiermee uitvoeringsprogramma’s en opdrachten die zij krijgt van stadsdelen en andere organisatieonderdelen in de stad. Inkoop, advies, projectvoorbereiding- en realisatie en kennisontwikkeling- en borging zijn hierbij de belangrijkste werkzaamheden. Het ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte & Economie.

Programma Bouwen met Informatie:
Het Programma is verantwoordelijk voor de digitalisering van broninformatie en het ontsluiten hiervan voor diverse partijen.
De werkzaamheden bij het Programma Bouwen met Informatie zijn mede ten behoeve van het Programma Onderzoek Constructieve Veiligheid (OCV).

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je beschikt minimaal over hbo werk- en denkniveau, in de richting van interaction en visual design. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden door middel van een diploma en/of werkervaring. Let op! Je moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd;
 • Minimaal 8 jaar werkervaring als user UX/UI designer opgedaan, waarvan minimaal 4 jaar in een Agile/Scrum omgeving. Dit wordt aangetoond door middel van een portfolio;
 • Je hebt zowel binnen commerciële organisaties als binnen overheidsinstellingen ervaring opgedaan. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv;
 • Ervaring met het ontwerpen van taakgerichte, complexe informatiesystemen en (web)applicaties. Deze ervaring wordt duidelijk aangetoond in het CV;
 • Minimaal 1 relevante referentie (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 • Geef in maximaal 1 a 4 pagina’s aan waarom je de meest geschikte bent voor deze opdracht. Je motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien je hiervoor wordt uitgenodigd.

Wensen:

 • Heb je ervaring met user interface design, ervaring met het opzetten en onderhouden van design systems, ervaring met het werken in een multidisciplinair team waarin nauw werd samengewerkt met de developer en heb je aantoonbare ervaring met Sketch Zeplin, Abstract en/of Invision.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 29 en 30. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-06-30 09:12:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden