UX/UI-designer | Assen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2021-1683
Startdatum:
01-09-2021
Verwachte einddatum:
28-02-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23-07-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een applicatieontwikkelaar op basis van 36 uur per week.

Je gaat als senior UX/UI-designer werken binnen het team Web- en Appservices. De circa zestig medewerkers van het team worden voor het bouwen van innovatieve en gebruikersvriendelijke websites en mobiele apps voor alle klanten van DICTU ingezet.

De nu designers, jouw toekomstige teamgenoten werken afwisselend op verschillende opdrachten en met diverse scrumteams voor klanten. In de scrumteams wordt agile/scrum en multidisciplinair gewerkt. UX en UI zijn voor DICTU nog betrekkelijk nieuwe expertisegebieden, maar deze worden steeds belangrijker. Op dit vlak wil DICTU de komende jaren flinke stappen zetten, met veel ruimte voor de inbreng van kennis en ideeën door de designers. Dit biedt jou als UX/UI-designer ook de mogelijkheid om mee te denken over hoe DICTU UX en UI nog beter voor klanten kan gebruiken.

Als designer werk je ‘cyclisch’. Dit wil zeggen dat ontwikkelde websites en mobiele apps met bepaalde regelmaat worden geëvalueerd en gebaseerd op de gebruikerservaring waar mogelijk verder verbeterd. Je bent zo niet alleen in de ontwikkelfase bij deze producten betrokken, maar houdt ook daarna invloed op de resultaten die met de producten worden geboekt.

We zijn op zoek naar iemand die het team kan versterken om te voldoen aan de toenemende vraag naar UX.

Achtergrond:
Duizenden ondernemers die op een gebruikersvriendelijke manier via een app toegang hebben tot informatie over ondernemen in het buitenland. Inspecteurs in de visserij die hun werk door een eenvoudig te gebruiken app een stuk makkelijker kunnen doen. Voorbeelden van projecten die voor jou als UX/UI-designer in Assen dagelijkse kost zijn. Een opdracht met directe invloed op web- en appinnovaties voor grote overheidsklanten.

Je werkt voor een van de grootste ICT-dienstverleners van de overheid: Dienst ICT Uitvoering (DICTU). En daarmee voor klanten van naam met een belangrijke rol in onze samenleving. Bijvoorbeeld voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Autoriteit Consument & Markt. Allemaal organisaties waarvoor makkelijk te gebruiken en aansprekende websites en mobiele apps onmisbaar zijn in de communicatie met consumenten, medewerkers of ondernemers. Jij zorgt daarvoor! Een rol met zichtbare resultaten voor heel veel Nederlanders.

Je gaat aan de slag in verschillende opdrachten en voor diverse klanten. Je werkt voornamelijk op projectbasis met een webteam of appteam en je brengt hier je specialistische expertise in. De ene keer ligt hierbij de nadruk op je kennis van UX en vertaal je de behoefte en ervaring van gebruikers naar een basisontwerp voor een gebruikersvriendelijke website of mobiele app. De andere keer is vooral je kennis van UI relevant en zorg je voor het daadwerkelijk realiseren van (visuele) ontwerpen. Daarnaast faciliteer je design sprints en evalueer websites en apps voor verdere verbetering. Daarbij werk je zelfstandig of met meerdere designcollega’s in een project. Dit hangt helemaal af van de exacte vraag van klanten en deze afwisseling maakt je functie als UX/UI-designer erg boeiend.

In projecten heb je vaak direct contact en doorlopende afstemming met de klant en je geeft mede richting aan de wijze waarop opdrachten (creatief) door teams worden uitgevoerd. Een interessante functie, waarin je de brug slaat tussen de wensen van gebruikers, de vraag van klanten en het product dat web- en appteams van DICTU opleveren.

DICTU heeft de ambitie om haar UX dienstverlening kwantitatief en kwalitatief uit te bouwen. Dit sluit aan op de toenemende vraag van onze klanten om hen te helpen de uitdagingen van hun web en app gebruikers te analyseren en innovatieve oplossing te ontwikkelen.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • HBO /WO;
 • Je hebt ervaring met het geven van designworkshops;
 • Je kunt designprincipes toepassen en je hebt kennis van de kleurentheorie;
 • Je bent analytisch, denkt in oplossingen, en bent visueel ingesteld en stressbestendig;
 • Je hebt minimaal 6 jaar een relevante HO opleiding afgerond op het gebied van UX/design;
 • Je hebt minimaal 6 jaar ervaring als designer in de combinatie UX/UI, bijvoorbeeld bij een webbureau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met gebruikerstesten uitvoeren en je hebt ervaring met het interviewen van gebruikers en stakeholders;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met een prototype tool, bijvoorbeeld met Figma, Adobe XD of Sketch;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Je bent communicatief sterk, hebt een hoog empatisch vermogen, bent lichtelijk perfectionistisch, hebt ervaring met klantcontact en kunt niet alleen goed zelfstandig, maar ook uitstekend in teamverband werken;
 • Je werkt planmatig en kan daarmee goed de balans vinden tussen kwaliteit, deadlines en budget;
 • Je hebt ervaring met agile en scrum, en je vindt het geen probleem om (in normale tijden) regelmatig voor je werk binnen Nederland te reizen. Op dit moment wordt het grootste deel van het werk remote uitgevoerd;
 • Je beschikt over een portfolio van design en UX werk waarbij het duidelijk is wat je rol en bijdrage in deze projecten is geweest;
 • Je hebt ervaring met het coachen van collega designers
 • Je hebt ervaring met het doorontwikelen en documenteren van dienstverlening op het gebied UX en service design;
 • Ervaring met online samenwerkingstools zoals Miro of Mural;
 • Ervaring met (online)kwalitatieve gebruikersonderzoeken met tools zoals Lookback.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Standplaats is locatie Assen; aanwezigheid op locatie in overleg. Reisbewegingen naar klanten in het land maken deel uit van de opdracht. Voorlopig werken vanuit huis.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-20 10:47:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden