UX UI Designer | Rotterdam / thuis

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam / thuis
Aanvraagnummer:
A2020-0674
Startdatum:
04-01-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11 Dec 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Rotterdam op zoek naar een Senior UX UI Designer op basis van 40 uur per week. 

Jouw opdracht:
Software is je passie, en je vindt het mooi om voor een wereldstad oplossingen te verzinnen om de burger beter van dienst te zijn en efficiencywinst voor de stad te realiseren. De functie van senior UX/UI Designer is een hele uitdagende en diverse rol. Binnen het team Software Ontwikkeling bouw je mee aan nieuwe applicaties voor de verschillende business units (clusters) van Rotterdam. In deze opdracht ga je samen met een team ontwikkelaars de applicatie voor het aanvragen en beheren van de gemeentelijke parkeerproducten door burgers en bedrijven herontwerpen en responsive maken. Daarnaast zullen ook andere applicaties van het MijnLoket van de gemeente Rotterdam opnieuw ontworpen gaan worden.

Je neemt het voortouw bij het opstellen van het ontwerp en bent instaat je keuzes te presenteren en goed te beargumenteren. Je maakt onderdeel uit van een zelfsturend Scrum team dat iedere 2 weken software van hoge kwaliteit oplevert. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch en je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen.

De afdeling:
De afdeling Het Expertisecentrum SysteemOntwikkeling (ESO) is leverancier van het concern Rotterdam voor maatwerkoplossingen om de dienstverlening o.a. naar burgers en het bedrijfsleven te verbeteren. Het is een kennisorganisatie en partner voor haar opdrachtgevers. ESO ontwikkelt software volgens de agile principes met de nieuwste methoden en technieken binnen de kaders van de concernarchitectuur. De organisatie telt 20 Java developers en 20 Mendix developers.

Het bedenken en ontwerpen van gebruiksvriendelijke applicaties is je passie, en je vindt het mooi om voor een wereldstad oplossingen te verzinnen om de burger beter van dienst te zijn en de efficiencywinst voor de stad te realiseren.

Onze organisatie:
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vragen.

Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante opleiding (zoals bijvoorbeeld Human Technology (IPO), Human Computer Interaction of Media & Design);
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring als senior UX-UI designer opgedaan in de afgelopen 6 jaar;
 • Je beschikt over minimaal 1 jaar ervaring met Bootstrap opgedaan in de afgelopen 2 jaar;
 • Je beschikt over minimaal 1 jaar ervaring met het WCAG 2.1 toegankelijkheid maken van applicaties opgedaan in de afgelopen 2 jaar;
 • Je beschikt over minimaal 1 jaar ervaring met agile/scrum werken in multidisciplinaire teams opgedaan in de afgelopen 2 jaar;
 • Je beschikt over de volgende competenties: – Resultaatgerichtheid; – Kwaliteitsgericht; – Integriteit; – Planmatig werken; – Samenwerken; – Sociaal; – Gericht op delen van kennis; – Beheersing van de Nederlandse taal.

Wensen:

 • Je beschikt over kennis en ervaring met gemeentelijke processen;
 • Je beschikt over kennis en ervaring met het domein parkeren en parkeerproducten van gemeenten;
 • Je beschikt over kennis en ervaring met het opzetten en onderhouden van een centraal gedeelde design library;
 • Je beschikt over kennis en ervaring met design tooling (zoals Sketch) en het maken van prototypen;
 • Je beschikt over kennis en ervaring met Jira en Confluence.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

Volledige naam + voorletters kandidaat
– Beschikbaar voor x aantal uren vanaf startdatum
– Opleiding
– Werkervaring
– Specifieke kennis
– Systeem kennis
– Relevante nevenactiviteiten
– Gevraagde certificaten + naam instituut + datum behaald
– In het Nederlands
– Maximaal 5 A4 enkelzijdig groot.

De selectiegesprekken vinden plaats tussen 15 – 17 december 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-12-07 09:18:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ­čĹîSolliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden