Die zomeravond op het trainingsveld maakte ik mijn carrière switch

Wie had ooit gedacht dat ik in de recruitment terecht zou komen. Het kwam nooit in mijn plannen voor en als het niet toevallig op mijn pad was gekomen had ik er ook nooit in gewerkt. Een paar jaar terug zat ik op een mooie zomeravond naar de training te kijken van mijn jongste zoon Lucas en kwam ik in gesprek met een vader van één van de spelertjes.

Die vader was directeur van een detacheringsbureau in Purmerend en ze detacheerde veel freelancers binnen de overheid. Zelf was hij al een paar jaar gedetacheerd bij de politie en zijn mede aandeelhouder bij OCW. Vanwege hun opdracht waren ze alleen op de vrijdag op kantoor, de rest van de week was het team voor zover het ging zelfsturend. Ze hebben ambitieuze plannen met het bedrijf en willen het graag naar de volgende fase van volwassenheid brengen.

Ik had een achtergrond in de telecom en was sinds 2008 als freelancer werkzaam in marketing en sales voor een Frans/Zweeds bedrijf actief in the Internet of Things. Mijn opdracht zou einde van het jaar ophouden en ik was mij een beetje aan het oriënteren. Of ik misschien interesse had om eens langs te komen om te praten.

De detacheringsbranche, ik had daar niet zo’n goed gevoel over. Het was zo onpersoonlijk. Als freelancer ben ik ook een paar keer met brokers in contact geweest. Ze willen graag je CV en daarna hoor je weinig meer van ze. Wil ik eigenlijk wel in die branche werken?

Toch was ik wel nieuwsgierig naar dit bedrijf, wat ze doen en misschien doen ze wel dingen anders en zo niet misschien kan ik ze daar wel bij helpen. Het gesprek was zeer open en prettig en al snel merkte ik dat ze erg mensgericht waren. Ze vinden samenwerken belangrijk en het vertrouwen. Remco, de andere vennoot zegt altijd “Vertrouwen komt te voet en gaat te paard”. Hier ligt misschien wel een kans en uitdaging om een verschil in de markt te maken. Zo begon ik aan een avontuur die niet over gebaande paden ging, ups en downs kende, maar waar ik tot op heden geen spijt van heb gehad.

Het is toch prachtig als je  die kandidaat hebt gevonden die perfect past op de opdracht, of dat een freelancer voor jou kiest gewoon om dat hij vindt dat wij toffe gasten zijn en het ons wordt gegund, of dat je iemand vanuit een lastige situatie weer in het arbeidsproces helpt en weer een stukje eigenwaarde geeft of omdat je net meer met hart en ziel werkt waardoor je successen weet te halen. Dit zijn allemaal zaken die mij energie geven en ik blij ben dat ik die  carrière switch durfde te maken.