Haal de juiste IT-expertise in huis

Zakendoen met Quest4 betekent dat je verzekerd bent van expertise voor je bedrijf.  We zijn sinds 2000 gespecialiseerd in detachering en recruitment van IT-professionals en werken samen met ministeries, overheidsbedrijven en het bedrijfsleven.

We kunnen professionals leveren op basis van:

  • freelance-overeenkomsten
  • detavast
  • x
  • x

Maak een afspraak

Zakendoen met Quest4:

  • Snel aanbod IT-professionals
  • De juiste expertise en cultural fit
  • Goed voorbereide professionals
  • Heldere afspraken
  • Vervanging bij ziekte of afwezigheid

 

 
 

Altijd een goed voorbereide kandidaat op gesprek

Je kunt erop vertrouwen dat onze kandidaten altijd beslagen ten ijs komen. We bereiden ze namelijk goed voor op het intakegesprek.
Dat doen we met een persoonlijke training, waarbij we belangrijke onderdelen van de intakes samen oefenen. Ook coachen we ze intensief bij het voeren van intakegesprekken via videocalls (Zoom, Google Meets, Skype).

Met een goed voorbereide professional op intake kun je het maximale uit je intakegesprekken halen.

IT-professionals met de juiste cultural fit

We bouwen duurzame relaties op met opdrachtgevers en IT-professionals. Daardoor krijgen we een duidelijk beeld van de cultuur en behoeftes binnen de organisaties. Zo kunnen we kandidaten selecteren met zowel de juiste expertise als de juiste cultural fit; een cruciale factor voor het slagen van elk project.

Een van onze kernwaarden is persoonlijke betrokkenheid: we houden goed contact met onze ingezette IT-professionals. Door die betrokkenheid weten we wat er speelt op de werkvloer en kunnen we de professional helpen om optimaal te presteren binnen je organisatie.
Kortom: we zijn een betrouwbare, persoonlijke schakel tussen je organisatie en de IT-professional.

In 6 stappen naar een succesvolle samenwerking

Analyse

1. Analyse

In de analysefase ondersteunen we je bij het opstellen van de functieprofielen. We bespreken de inhuurbehoefte zodat we een goed beeld krijgen van de benodigde IT-expertise en cultural fit.

Werving

2. Werving

In deze fase maken we een specifiek wervingsplan voor je bedrijf, waarmee we op zoek gaan naar de juiste IT-professionals. Wij gebruiken hiervoor ons eigen recruitmentsysteem, Job Board en hoogwaardige cv-database.

Selectie

3. Selectie

Wij selecteren de juiste IT-professionals en stellen de beste aan je voor. Je ontvangt van ons overzichtelijke cv’s en motivaties, plus een offerte met de gemaakte afspraken.

Aanbieding

4. Intake

Als je een professional wilt ontmoeten, dan zorgen wij dat hij of zij goed voorbereid aankomt op het intakegesprek. Niet-passende professionals sturen we een persoonlijk bericht met – als mogelijk – een toelichting op de afwijzing.

Intake

5. Start

Wij zorgen ervoor dat de professional alle informatie zo snel mogelijk ontvangt. We werken hiervoor met goedgekeurde modelovereenkomsten en een flexibel contractmanagementsysteem. We doen er alles aan om de professional zorgeloos van start te laten gaan.

Nazorg

6. Nazorg

Ook nadat de professional is gestart blijven we contact houden en hem of haar coachen bij het uitvoeren van de opdracht. Zo werken we samen aan een optimale invulling van de opdracht.

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden